Ons erelid Evert Wieldraaijer is overleden.

Net een maand geleden vierde hij nog zijn 88ste verjaardag en hebben vele leden nog aan hem gedacht op onze VKK-dag  bij het tekenen van een kaart aan hem.
Deze hebben we meteen naar hem gestuurd om hem te laten weten dat hij door zijn collega’s niet vergeten is.
Evert heeft veel voor de keurmeesters betekend, vooral  in zijn rol als voorzitter en is daarom ook zeer verdiend benoemd tot erelid van de V.K.K.
Hoewel hij in de laatste jaren niet meer zo actief kon zijn bleef de VKK steeds zijn belangstelling houden.
We missen in hem een goede vriend en mentor

In onderstaand stukje van de Raad van Beheer is duidelijk hoe belangrijk Evert was in de kynologie.

Op 11 december jl. is in Arnhem Evert Wieldraaijer overleden. In de bijlage vindt u de rouwkaart. Evert was rasgroep keurmeester voor FCI groep 1 en 2 en was een belangrijke ambassadeur voor de Nederlandse kynologie. Hij was o.a. oud voorzitter van KC Arnhem en de bekende Pinkstershow waaraan hij vele jaren zijn medewerken heeft verleend. Tevens heeft Evert als voorzitter van de VKK (vereniging van kynologisch keurmeesters) zich samen met zijn team ingezet voor de vernieuwing en verbetering van het opleidingen- en examenbeleid van exterieurkeurmeesters in Nederland zo’n 15 jaar gelden. Evert was een graag geziene keurmeester en mentor voor veel fokkers en keurmeesters. Evert was Lid in de Orde van Oranje-Nassau, drager van de Gouden erespeld en de Gouden draagpenning van de Nederlandse Kynologie. De Nederlandse Kynologie is Evert heel veel dank verschuldigd voor zijn enorme inzet en belangrijke bijdrage aan het mede vormgeven van onze mooie hobby, het ‘houden van honden’ in Nederland.